fbpx
Таг: Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер

таг: Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер

Затрупана со 500 жалби, Комисијата за слободен пристап до информации чека доекипирање

Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер не може да функционира и да донесува одлуки, бидејќи недостигаат два члена, а мора да има петмина за да се донесат одлуките. Поради тоа сега на докомплетирање на составот на комисијата чекаат околу 500 жалби, велат од Стручната служба на Комисијата. - Стручната служба на Комисијата, односно Секретаријатот,...

Пост на Фејсбук манипулира дека со дрон намерно се палеле шуми

Станува збор за хеликоптери кои се користат за да се стопира понатамошното ширење на шумски пожар, односно за контролирано палење, при што се прави обрач околу огнот за да...