fbpx
Таг: Комисија зз заштита од заразни болести

таг: Комисија зз заштита од заразни болести

Влада: Асимптоматските случаи на ковид-19 ќе бидат во изолација седум дена

Izolacija karantin
Владата на синоќешната седма редовна седница реши и периодот на изолација или карантин поради ковид-19 да се намали на седум дена, наведувајќи дека тоа е по препорака од Главниот координативен кризен штаб донесена на предлог на Комисијата за заштита од заразни болести поради полесната клиничка слика што ја предизвикува сојот Омикрон. Согласно овие препораки, на лицата кои се лабораториски потврдени...

Во Македонија нема тело што врши контрола на спроведувањето на мерките за климатска акција

Државниот завод за ревизија бара од државата да преземе активности за создавање предуслови за непречено функционирање на национално тело што ќе биде задолжено за контрола и координација на имплементацијата...