fbpx
Таг: кјубинг

таг: кјубинг

Повик за учество во натпреварот во брзо местење на рубикова коцка – Cubing Returns Skopje 2021

Рубикова коцка
Македонската кјубинг асоцијација го објави повикот за учество на натпреварот во брзо местење на рубикова коцка – Cubing Returns Skopje 2021. Натпреварот е поддржан од Светската кјубинг асоцијација – WCО, а ќе се одржи на 21 и 22 август во канцелариите на „Сопро“ на самиот плоштад во Скопје. Заинтересираните лица кои сакаат да учествуваат во натпреварот потребно е да се регистритаат...

Нови национални рекорди и медали на балканскиот натпревар во местење Рубикова коцка без гледање

Балканскиот натпревар Back to Belgrade 2021 донесе голем успех за македонските натпреварувачи во кјубинг, информираат од Македонската Кјубинг Асоцијација. Александар Арсовски го постави новиот македонски рекорд 2:08.53 во решавање на Рубиковата коцка без гледање (3x3 Blindfolded) и воедно го освои второто место на балканскиот натпревар. На натпреварот во Белград, Ѓорѓи Чешмеџиевски успеа да сруши 13 национални рекорди (3x3 Single, 3x3...

Османи: С. Македонија нема да ги признае референдумите во Украина за приклучување кон Русија

Референдумите во окупираните украински територии имаат за цел да послужат како алиби за нелегална анексија на територија, што посебно ги загрозува малите држави, како Северна Македонија и земјава нема...