fbpx
Таг: „КфВ“

таг: „КфВ“

Распишан тендерот за проширување на паркот на ветерни електрани кај Богданци

Отпочнува реализацијата на втората фаза од проектот за изградба на Парк на ветерни електрани кај Богданци. На 29 јануари беше објавен повикот за претквалификација за избор на компании за набавка и изведба на ветерните турбини и за изградба на пристапните патишта и кабловската мрежа, информираат од Електрани на Северна Македонија (ЕСМ). Во втората фаза од овој проект ќе се изврши...

Започна со работа мешовитиот управувачки комитет со Владата на Германија

Првиот состанок на мешовитиот управувачки комитет помеѓу владите на Македонија и СР Германија се одржа денеска во Владата. Телото е формирано на германска иницијатива, а во насока на интензивирање на економската соработка на двете земји. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев, кој е претседавач на телото од македонска страна истакна дека Македонија и Сојузна Република Германија имаат одлична економска соработка,...

Лидерот на бугарската „Преродба“ бркаше новинари од прес-конференција и медиуми нарече „странски агенти“

Три дена по парламентарните избори, на првата прес-конференција по гласањето, Костадин Костадинов, претседателот на проруската политичка партија „В'зраждане“ (Преродба), инаку нарекуван и „бугарскиот Копејкин“, почна со расправија и обиди...