fbpx
Таг: капитални производи

таг: капитални производи

Прометот во индустријата лани зголемен за 12,5 проценти во однос на 2017 година

Прометот во индустријата лани е зголемен за 12,5 проценти во однос на 2017 година, објави Државниот завод за статистика. Во истиот период прометот во индустријата на домашниот пазар за истиот период бележи зголемување за 1,4 проценти, а на странски пазари за 5,7 проценти. Според податоците на Државниот завод за статистика, прометот во индустријата на домашниот пазар во декември 2018 година во однос на...

Индустриското производство зголемено за 5,4 проценти во однос на лани

Индустриското производство во првите девет месеци е зголемено за 5,4 проценти во однос на истиот период лани, објави Државен завод за статистика. Гледано по сектори, индустриското производство во секторот рударство и вадење камен во септември годинава во однос на истиот месец лани, е зголемено за 0,3 проценти, во секторот преработувачка индустрија бележи зголемување од 4,7 проценти, а во секторот снабдување со електрична...

Се зголемува прометот во индустријата

Прометот во индустријата во февруари 2016 година, во однос на истиот месец лани, е поголем за 14,9 проценти, објави Државниот завод за статистика. Гледано по сектори, прометот во индустријата во секторот рударство и вадење камен во февруари, во однос на истиот месец лани, бележи опаѓање од 5 проценти, а во секторот преработувачка индустрија бележи пораст од 15,7 проценти. Според главните индустриски групи, прометот...

Ковачевски: Се појавија многу лаги и шпекулации врзани со францускиот предлог, македонскиот јазик е апсолутно чист и еднаков со сите други јазици во Европа

Премиерот Димитар Ковачевски денес се огласи во јавноста за да ги демантира, како што нагласи, лагите и шпекулациите во врска со францускиот предлог и порачува дека македонскиот јазик ќе биде...