fbpx
Таг: канализациона мрежа

таг: канализациона мрежа

Далеку сме од енергетска ефикасност, некои граѓани немаат бања и кујна во домовите [инфографик]

Енергетската ефикасност и производството на електрична енергија од сончеви колектори се неостварлива реалност за најголем дел од македонските домови, а дел од граѓаните во земјава се соочуваат со проблем за задоволување на најосновните животни потреби од минатиот век - вода за пиење, канализација и струја. Државниот завод за статистика (ДЗС) го објави најновиот сет на податоци добиени од пописот...

Прераспределбата на средства во буџетот скрати пари за железницата, браната Отиње и за канализации

Одлуката на владата за прераспределба на дел од средствата од државниот буџет меѓу буџетските корисници на централната власт доведе до намалување на овогодишните средства со кои располага Министерството за транспорт и врски за околу 5,1 милиони евра, се наведува во одлуката објавена во Службениот весник. Најголеми кратења има кај ставките инвестиции во железничката инфраструктура (околу 1,6 милиони евра) и...

Пречистителна станица за реката Вардар во Тетовско ќе се гради со помош од ЕУ

Кај село Фалише, Tетовско, наредната година ќе почне да се гради пречистителна станица за реката Вардар. Денеска во Општина Тетово, преставници од Министерството за животна средина презентираа дел од овој проект, кој ќе се реализира со помош од Европската Унија. - Проектот за отпадни води во Тетово опфаќа изградба на пречистителна станица за отпадни води за 95.000 жители и дополнително изградба...

Граѓаните на Теарце ќе стават крај на криминалот на ВМРО-ДПМНЕ, порача Шилегов

Во Теарце граѓаните заслужуваат да имаат канализација и современ водовод. Недозволиво е во 21 век, сè уште да се користат септички јами, изјави носителот на листата на кандидати за пратеници на  СДСМ во шестата изборна единица, Петре Шилегов, кој и попладнево беше во Теарце, каде в недела ќе има прегласување. - Планот за живот во Македонија предвидува изградба на канализациска...

Филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ со две награди на Сараевскиот филмски фестивал

Најновиот филм во подготовка „Скејтањето не е за девојчиња“ на режисерката Дина Дума, а во продукција на „Сестри и брат Митевски“ освои две награди за развој во програмата Синелинк...