fbpx
Таг: ЈП Комунална хигиена Скопје

таг: ЈП Комунална хигиена Скопје

„Комунална хигиена“ ќе го собира отпадот од куќите во Скопје еднаш неделно

Отпадот од индивидуалните домаќинства во Скопје ќе се собира еднаш неделно, информираат од ЈП „Комунална хигиена“. Додека траат посебните мерки за движење, од претпријатието се приморани да ја редуцираат динамиката на собирање и транспортирање на комуналниот отпад од над 84.000 канти од куќите, па претпријатието побара  разбирање од граѓаните. Комуналните работници работат само во периодот на првата смена, односно...

Филипче: „Комунална хигиена“ од денеска го расчистува ѓубрето во Клинички центар

Со градоначалникот на Град Скопје, постигнавме договор од денеска ЈП „Комунална хигиена“  да почне да го расчистува ѓубрето во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје, односно дивата депонија кај Ургентен центар, а направивме и договор и во следниот месец тековно да се расчистува ѓубрето, сè додека не се избере на тендер фирма што ќе го врши чистењето, рече министерот...

За една година изградени се 80 мегавати фотонапонски електрани

Целиот регионот треба да се стреми кон што побрза енергетската транзиција. Ова го истакна Виктор Андонов, соработникот за енергетика во Владата на Република Северна Македонија, на регионалната експертска Конференција...