fbpx
Таг: јавен оглас

таг: јавен оглас

Владата со оглас за поддршка на над 7.500 домаќинства во плаќањето на сметките за струја

Министерството за економија денеска го објави јавниот оглас за финансиска поддршка на домаќинствата со ниски примања во плаќањето на сметките за електрична енергија. За оваа мерка од државниот буџет за годинава се обезбедени 60 милиони денари, а целта е да се заштитат ранливите потрошувачи на енергија. Над 7.500 домаќинства со ниски приходи ќе добијат месечна поддршка од државата во...

Министерството за одбрана објави оглас за прием на 100 професионални војници

Министерството за одбрана денеска објави јавен оглас за прием на 100 нови професионални војници во Армијата на РСМ, информираат од ова министерство. Рокот за пријавување на заинтересираните лица е 15 дена, а критериумите за пријавување на кандидатите се: да се државјани на Република Северна Македонија, да имаат завршено средно образование, да не се постари од 25 години од денот на...

Државните вработувања се оправдуваат со зголемен обем на работа

Институции, јавни претпријатија и установи се почесто распишуваат огласи за вработување на определено време поради зголемен обем на работа. Најнов пример за тоа е огласот на Клиниката за гинекологија и акушерство Скопје која објави оглас за вработување на 38 лица на определено време поради зголемен обем на работа до 31.12.2019 година. Во огласот се бараат медицински сестри, правник, инженери, економсти,...

Наскоро јавен оглас за доделување земјоделско земјиште на сточари

Заинтересираните сточари наскоро ќе може да аплицираат за државно земјоделско земјиште за производство на сточна храна, кое ќе се доделува под закуп на 15 години. Одлуката да се распише огласот ја донела Владата на вчерашната седница. Според планот, вкупната површина што ќе се понуди е 517 хектари, кои се распоредени во регионите на Берово, Велес, Гостивар, Дебар, Куманово, Кавадарци, Неготино,...

ЗНМ, СЕММ и ССНМ: Владата со народни пари фаворизира одредени медиуми

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Сојузот за етика во медиумите (СЕММ) и Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку соопштение реагираа за присуството на новинари и...