fbpx
Таг: ирачани

таг: ирачани

Македонија ги активира филтерот и дневните квоти за транзит на мигранти?

Дневниот извештај на Министерството за внатрешни работи (МВР) за бројот на мигранти на кои вчера им биле издадени потврди за искажана намера за барање азил покажува дека полицијата на јужната граница регистрира само државјани на Сирија, Авганистан и од Ирак. „Во периодот од 00.00 до 24.00 часот на 19 ноември 2015 година, издадени се потврди на вкупно 2.589 странски државјани....

Османи: С. Македонија нема да ги признае референдумите во Украина за приклучување кон Русија

Референдумите во окупираните украински територии имаат за цел да послужат како алиби за нелегална анексија на територија, што посебно ги загрозува малите држави, како Северна Македонија и земјава нема...