fbpx
Таг: интернет пристап

таг: интернет пристап

Младите се на интернет за видеоповици, праќање пораки и учество на социјалните мрежи [инфографик]

Како никогаш досега, дури 83,7 отсто од домаќинствата во Македонија во првите три месеци од 2021 година имале пристап до интернет. Притоа, 99,5 отсто од младите на возраст од 15 до 24 години користат интернет, а 98,8 отсто од нив се вклучени на интернет секој ден или речиси секој ден, покажува најновиот извештај на Државниот завод за статистика за...

94,2 отсто од младите во земјава користат WhatsApp, Viber, Skype или Messenger (инфографик)

96,3 отсто од младите во земјава на возраст од 15 до 24 години се секојдневно или речиси секој ден на Интернет, при што најголем дел од времето го користат за размена на инстант - пораки преку Messenger, WhatsApp, Viber и Skype, се наведува во извештајот „Користење на информатичко - комуникациски технологии во домаќинства и кај поединците, 2019 година“ на...

Влада: Блокираниот пристап до одредени веб-страници е внатрешна саботажа

Владата на Република Македонија издаде соопштение во кое вели дека блокираниот пристап кај некои компјутери во зградата на Владата до некои од опозициските веб-страници е резултат на внатрешна саботажа и не станува збор за политика на Владата. Во соопштението се вели дека пристапот бил блокиран на одреден дел компјутери и дека се врши истрага за да се пронајде виновникот. „Информацијата...

Aкадемската фела избира нов ректор на УКИМ, резултатите ќе се знаат попладнево

Редовни, вонредни професори, доценти и студенти - членови на универзитетски студентски собранија на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ денеска избираа прв човек на најстарата високообразовна институција во државата. Право...