fbpx
Таг: индустриски производи

таг: индустриски производи

Цените на индустриските производи пониски на месечно, а повисоки на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар во јули се пониски за 1 процент на месечно ниво, а повисоки за 0,4 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во јули, во споредба со истиот месец лани, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите нетрајни производи за широка потрошувачка за 1,8 отсто,...

Цените на индустриските производи повисоки за 0,5 отсто на годишно ниво

Продажните цени на индустриски производи на домашниот пазар во мај се повисоки за 0,8 отсто на месечно ниво, односно за 0,5 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во мај, во однос на истиот месец лани, продажните цени на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите капитални производи за 7,6 проценти, трајни производи за широка потрошувачка за 3,9 проценти,...

Продажните цени на индустриските производи повисоки на месечно ниво

Продажните цени на индустриските производи се повисоки за 0,3 проценти на месечно ниво, а се пониски за 4,3 проценти на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во март годинава, во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи се повисоки во секторот рударство и вадење камен за 6,1 отсто, во секторот преработувачка индустрија се на исто ниво,...

Пониски цени на индустриските производи

Продажните цени на производителите на индустриски производи се пониски за 0,5 отсто на месечно ниво, а за 4,4 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во февруари во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се пониски во секторот рударство и вадење камен за 5,8 отсто, во секторот преработувачка индустрија за 0,2 отсто,...

Цените на индустриските производи на домашниот пазар се намалуваат

Продажните цени на индустриските производи на домашниот пазар се пониски за 0,1 отсто на месечно ниво, односно за 0,7 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во февруари 2016, во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,5 отсто и интермедијарни...

Се намалуваат продажните цени на индустриските производи на домашниот пазар

Продажните цени на индустриските производи на домашниот пазар се пониски за 0,2 отсто на месечно ниво, односно за 0,4 отсто на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика во јануари годинава. Во јануари 2016 година, во споредба со декември 2015 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите интермедијарни производи, освен енергија за...

Се намалуваат цените на индустриските производи

Продажните цени на индустриските производи се пониски за 0,7 отсто на месечно ниво, а за 3,8 проценти на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во декември 2015 година, во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се повисоки во секторот рударство и вадење камен за 2,9 проценти, а се пониски во секторот преработувачка...

Цените на индустриските производи на странските пазари пониски за 6,3 проценти на годишно ниво

Во ноември минатата година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски за 0,3 отсто на месечно ниво, а за 6,3 проценти на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во ноември 2015 година, во споредба со истиот месец претходната година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски во секторот рударство и...

Цените на индустриските производи во странство пониски за 6,7 проценти на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари во октомври годинава биле пониски за 0,9 отсто на месечно ниво, а за 6,7 проценти на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во октомври 2015 година, во споредба со претходниот месец, цените се пониски во секторот рударство и вадење камен за 2,2 проценти, а во секторот преработувачка индустрија - за 0,7 отсто. Во...

Цените на индустриските производи пониски за 4,4 проценти на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки за 0,5 отсто на месечно ниво, односно пониски за 4,4 проценти на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во септември 2015 година, во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки во групите нетрајни производи за широка потрошувачка за 0,7 отсто,...

Цените на индустриските производи на странските пазари опаѓаат

Продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски за 2,3 проценти на месечно ниво, а за 3,5 проценти на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во август 2015 година, во споредба со јули годинава, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски во секторот рударство и вадење камен за...

Продажните цени на индустриските производи, пониски за 3,8 проценти од лани

Продажните цени на производителите на индустриски производи, во јули годинава се пониски за 1,2 отсто на месечно ниво, а за 3,8 проценти на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во јули 2015 година, во споредба со минатогодишниот јуни, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се пониски во секторот рударство и вадење камен за 2,5 проценти, во секторот преработувачка индустрија...

Цените на индустриските производи пониски за 1,5 отсто на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се повисоки за 1,5 отсто на месечно ниво, а се пониски за 1,5 отсто на годишно ниво, објави Државниот завод за статистика. Во јуни годинава, во споредба со претходниот месец, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се повисоки во секторот рударство и вадење на камен за 5,5 проценти, а...

Продажните цени на индустриски производи, пониски за 4,2 проценти на годишно ниво

Продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски за 0,2 отсто на месечно ниво, односно за 4,2 проценти на годишно ниво, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Во јуни годинава, во споредба со јуни 2014 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се пониски во групите енергија за 10,5 проценти, капитални производи за 4,4...

Цените на индустриските поризводи пониски за 3,8 проценти од лани

Според податоците на Државниот завод за статистика, во мај 2015 година продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се непроменети на месечно ниво, а се пониски за 3,8 проценти на годишно ниво. Во мај 2015 година, во споредба со април годинава, продажните цени на производителите на индустриски производи, вкупно, се повисоки во секторот рударство и вадење камен за 6,9 проценти, а...

Индустриските производи во мај поскапи за 0,2 отсто од април

Според податоците на Државниот завод за статистика, во мај годинава, продажните цени на производителите на индустриски производи на домашниот пазар се повисоки за 0,2 отсто на месечно ниво, а пониски за 4,2 проценти на годишно ниво. Во мај, во споредба со април годинава, продажните цени на производителите на индустриски производи  на домашниот пазар се повисоки во групата нетрајни производи за...

Цените на индустриските производи, пониски за 2,6 проценти

Според податоците на Државниот завод за статистика, во април годинава продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски за 0,2 отсто на месечно ниво, односно за 2,6 проценти на годишно ниво. Во април 2015 година, во споредба со март 2015 година, продажните цени на производителите на индустриски производи на странски пазари се пониски во секторот рударство и вадење...

Продолжува акцијата против дезинформациите: „Лажговците со кратки нозе фатени среде Скопје“ [Фото]

Герила акцијата против дезинформации продолжува во центарот на Скопје. Денес се појави макета со лажговци кои држат транспаренти со лажни вести. „АСНОМ е избришан од Уставот – Отвори си ги...