fbpx
Таг: илустрација

таг: илустрација

Со летен креативен камп во Богданци започна фестивалот „Литера“

Со летен креативен камп во Богданци вчера започна четвртото издание на Фестивалот за литература и илустрација за деца „Литера“. Организаторите соопштија дека кампот е најава за годинашниот патувачки карактер на фестивалот, како и за идејата за децентрализација на фестивалските настани низ повеќе градови и населени места низ земјава. Летниот камп, на кој учествуваат деца на возраст од 7 до 14...

Нови читанки за деца „Млад истражувач – предизвик за сите деца и млади“

Центарот за научно истражување и промовирање на културата, „ХАЕМУС“ деновиве ги издаде креативните читанки од едицијата „Млад истражувач“ - предизвик за сите деца и млади“ во авторство на Василка Димитровска. „Станува збор за изданијата „Археолошка тетратка и инвентарна книга на наоди“, „Праисториска читанка и вежбанка“ и „Туристички водич низ Скопје“. Читанките покрај визуелно прилагодени текстови проследени со терминолошки речници,  содржат...

Промоција на „Wie ist das Wetter da oben?“ – двојазичната книга на единаесетгодишно девојче

Илустрираната стихозбирка со наслов „Какво е времето таму горе?“/„Wie ist das Wetter da oben?“ е дело на единаесетгодишната основка Леона Стојковска. Промоцијата ќе се одржи денес во „Училница“ на Мал Плочник зад Соборниот храм во Скопје со почеток во 18:00 часот. Најавена е и работилница за креативно пишување за деца, „Како се создава сликовница“, каде присутните ќе се дружат со...

„Кажи со раце“: Младински настан за Меѓунaродниот ден на знаковниот јазик

Младински образовен форум и Здружението на глуви и наглуви „Млад знак“ утре ќе го одбележат Меѓунaродниот ден на знаковниот јазик, во 17:00 часот, во Паркот на франкофонијата во Скопје,...