fbpx
Таг: игли

таг: игли

Наскоро вадење крв без игла

Американските научници осмислиле направа за вадење крв со чија помош целата постапка ќе се одвива едноставно, безболно и без игла, а која би можела да се најде во продажба уште следната година. Апаратот со големина на топче за пинг-понг, функционира така што се поставува на кожата околу две минути, а за тоа време посебниот вакуумски дел на справата, преку капиларите...

„Твич“ ги укина новите правила за рекламирање откако стримерите почнаа да ја напуштаат платформата

Услугата за пренос во живо „Твич“ објави дека ги укинува своите нови правила за рекламирање - одлука што ја донеле откако неколку стримери најавија дека ја напуштаат платформата. Оваа платформа,...