fbpx
Таг: ХристијанЈанкулоски

таг: ХристијанЈанкулоски

Христијан Јанкулоски од ХОПС избран за член на Глобалниот фонд за СТМ

Нов член на одборот на Глобалниот фонд за борба против СИДА, туберкулоза и маларија е Христијан Јанкулоски, извршниот директор на ХОПС – Опции за здрав живот Скопје. Мандатот на Јанкулоски ќе почне на 2 април, а ќе трае до 2017 година. Јанкулоски како извршен директор на ХОПС покажал одлични лидерски способности во финансиското и во програмското планирање, вклучувајќи го менаџментот на...

Чесите со сатира ја исмеваат руската анексија на делови од Украина, „си го бараат Калининград назад“

Чешки интернет пранкери создадоа лажна веб-страница и профил на Твитер за припојувањето на Калининградската област кон Република Чешка. VisitKralovec.cz е најновиот сатиричен обид за да се покаже апсурдноста на...