fbpx
Таг: Honorar

таг: honorar

Од УЈП очекуваат 400.000 пријави за данок, а поднесени се околу 145.000

До Управата за јавни приходи досега се доставени вкуно 145.475 годишни даночни пријави, а очекуваат да бидат поднесени 400.000 пријави. Граѓаните треба да поднесат годишна даночна пријава за остварени дополнителни приходи во текот на 2015 година, до 15 март 2016 година. Годишна даночна пријава (ГДП) задолжително се поднесува за остварен приход освен плата или пензија или приход од земјоделска, односно самостојна дејност, приходи...

Последно упатство: За 12.000 денари хонорар, повеќе од 6.000 денари придонеси

На вчерашниот семинар за пресметка на трошоците за хонорарно ангажираните лица, на кој учествувале авторските агенции и претставници од Фондот за пензиско осигурување, Управата за јавни приходи (УЈП) и од Фондот за здравствено осигурување, биле претставени новите пресметки според изменетите законски решенија. Како што дознава „Мета“, пак, пресметките предизвикале загриженост поради сумата која за придонеси треба да ја платат хонорано...

Ковачевски: Заврши времето на изобилство, сега мора да се штеди струја

Премиерот Димитар Ковачевски во одговор на пратеничко прашање истакна дека Владата има план за справување со енергетската криза и веќе ги има ставено во функција сите свои капацитети, посочувајќи...