fbpx
Таг: хард диск

таг: хард диск

Поновите компјутерски игри почнаа да бараат многу простор на хард дискот

Повеќето гејмери и гејмерки се соочуваат со главен проблем при инсталирање на  релативно понови игри, затоа што во просек подобрите игри зафаќаат околу 100 гигабајти и ако симнат неколку, им се преполнува просторот на нивниот персонален компјутер. Поради ова, има тенденција и напори од поодамна на интернет да се направат што повеќе игри да се играат во Browser, како Google...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...