fbpx
Таг: Халил Снопче

таг: Халил Снопче

Дигитални книги: МОН велат дека нацрт-законот e пратен во Собрание, Комисијата сè уште нема закажано седница

Комисијата за европски прашања на Собранието на Северна Македонија нема закажано собраниска седница во врска со предлог-законот за книги и други дидактички и наставни материјали за основните и средните училишта, кој предвидува и дигитализација на книгите за учениците од четврто одделение, пренесувa „Порталб.мк“. Од Министерството за образование и наука велат дека нацрт-законот е доставен до Собранието на Северна Македонија за...

Од понеделник субвенционираниот студентски оброк ќе се исплаќа на неделна основа

Од 1 март се менува начинот на кој се исплаќа субвенционираниот студентски оброк. Наместо на дневна основа, од понеделник паричните средства за оваа мерка ќе се исплаќаат одеднаш за шест...