fbpx
Таг: гужви

таг: гужви

Банките апелираат граѓаните да го користат електронското и мобилно банкарство и да не прават гужви

Од Македонската банкарска асоцијација апелираат до граѓаните да ги посетуваат филијалите и експозитурите на банките само доколку тоа е неопходно, а во сите други случаи да се настојува да се користат услугите на електронското и на мобилното банкарство, коешто е бесплатно и деноноќно достапно. „Преку овие услуги може да се вршат трансакции и за плаќање на сметки - услуга за...

Бегалците заглавени на границите поради дневните квоти на Австрија и на Словенија

Одлуката на Австрија и на Словенија дневно да примаат ограничен број бегалци, предизвика метеж и напнатост на хрватско-српската граница, каде илјадници мигранти со часови чекаат да го продолжат патот кон западноевропските земји, јавуваат светските агенции. Во Србија во моментот се наоѓаат повеќе од 10.000 бегалци, кои поради ограничувањата не можат да го продолжат патот кон запад, соопшти денеска Агенцијата за бегалци на...

Студентите што користат стипендии од утре ќе можат да ги продолжат истите

Министерството за образование и наука (МОН) извести дека сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за...