fbpx
Таг: ГорданКалајџиев

таг: ГорданКалајџиев

Секој секого тужи – поплава од кривични пријави во Македонија

Состојбата во Македонија, која некои ја нарекуваат политичка криза, предизвика поплава од кривични пријави, особено против и за политичари, јавни личности и за новинари. Во мала земја како што сме ние, се чини дека во моментов секој секого тужи и секој секому поднесува кривична пријава. За помалку од три месеци - од 31 јануари до денеска - кривични пријави поднеле или...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...