fbpx
Таг: Голема Албанија

таг: Голема Албанија

Атина: Нема играње со националните прашања

Во Грција сè поголема е вознемиреноста по новите изјави на турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган и на албанскиот премиер Еди Рама, кои се во спротивност со грчките барања во односите со Турција и со Албанија. Изјавите на Ердоган со кои турскиот премиер ги доведува во прашање границите меѓу Грција и Турција, одново предизвикаа вознемиреност кај Грците. Откако Ердоган предизвика искри во Грција...

ЕСМ и Адора постигнаа договор за закуп на скопските топлани

АД Електростопанско на Северна Македонија (ЕСМ) и АДОРА постигнаа договор за закуп на топланите кои се во сопственост на АДОРА, кои ќе се користат од страна на АД ЕСМ...