fbpx
Таг: Гоѓинце

таг: Гоѓинце

Котевски: Комуницираме и со косовските и со српските власти

Теренот околу караулата Гошинце, која ноќеска беше нападната, се обезбедува и се создаваат услови за непречено и безбедно одвивање на увидот, изјави попладнево помошник-министерот за односи со јавностa во Министерството за внатрешни работи, Иво Котевски. Како што пишуваат медиумите, направени се контакти со косовските власти и се очекува утре да се одржат состаноци на највисоко ниво. Комуникација и состаноци ќе има...

Студентите во октомври треба да ги продолжат стипендиите

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, а кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на истото, од понеделник можат да ги достават...