fbpx
Таг: ГЕФ

таг: ГЕФ

Грчката компанија „Полиеко“ ќе ја чисти малата депонија со линдан во ОХИС

Грчката компанија „Полиеко“ ќе ја чисти малата депонија со линдан во ОХИС. Од Министерството за животна средина и просторно планирање информираат дека Агенцијата за индустриски развој на Обединетите нации, УНИДО, склучила договор со компанијата како најдобар понудувач, избран на меѓународен тендер. Во моментов во тек се подготовките на теренските активности, а санацијата на малата депонија се очекува да трае...

Почнува јавната кампања за прогласување на Шар Планина за национален парк

Центарот за едукација и развој (ЦЕД) во соработка со Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП) и Програмата за животна средина на ОН (УНЕП) започнуваат со имплементација на јавната кампања за прогласување на Шар Планина за национален парк. „Кампањата на терен ќе се спроведува со директно вклучување, информирање и консултирање на локалното население, приватните бизниси и сите засегнати страни...

Земјите од Дримскиот басен го оценуваат прогресот во прекуграничната соработка

Денеска и утре, во Приштина, ќе се одржува четвртата конференција во рамките на Дримскиот процес на Глобалниот еколошки фонд (ГЕФ). Повеќе од 100 преставници на различни институции, министерства, меѓународни и регионални институции се присутни на настанот кој значи заедничко согледување на активностите во дримскиот процес. Воедно, со овој настан се одбележуваат и пет години од потпишувањето на меморандумот за заедничка визија на...

Зошто младите од генерацијата „Зед“ се чувствуваат истоштено на своите работни места?

Исцрпени и под притисок уште во најраната фаза од нивната работна кариера. Многу од младите од генерацијата „Зед“ (Gen-Z) се чувствуваат истоштени на своите работни места и дожуваат 'burn...