fbpx
Таг: гасење пожар

таг: гасење пожар

Пожарникари се прекачуваа преку балкони да ги спасуваат загрозените од пожарот во Буњаковец

Синоќа пожарникарите мораа да се прекачуваат преку балкони за да го изгасат пожарот кој изби во зграда на улица „Христо Смирненски“ во непосредна близина на „Треска“,  во тесните улички во близина на Универзална Сала, во градската четврт Буњаковец во Општина Центар. Станарите дел од минатата ноќ ја минаа на улица додека траеше гасењето на пожарот кој зафати еден од становите....

Владата ги ослободи од плаќање за навигација сите воени и полициски летала од Србија, Црна Гора и Романија

Владата на Република Северна Македонија вчера преку видеоконференциска интернет врска ја одржала 98-та седница, на која е донесена одлука за ослободување од плаќање на надоместок за услуги за прелети и за терминални услуги во воздушниот простор на Република Северна Македонија на летовите на воените и полициските воздухоплови на Србија, Црна Гора и Романија. Ослободувањето од плаќање на надоместокот на услугите...

Инвестицијата во фотоволтаици за домаќинство се исплатува за пет до шест години

Колку повеќе енергија произведеме од сонцето, толку помалку ќе ни треба РЕК Битола. Замената на нечистата енергија од фосилни горива со зелена од сонцето е една од најголемите придобивки...