fbpx
Таг: фирма

таг: фирма

До понеделник целата документација фирмите треба да ја достават до Државниот архив

Целата своја документација од работењето, сите фирми до понеделник треба да ја достават до Државниот архив, а ако не го сторат тоа, ќе плаќаат казни од 1.000 до 2.000 евра за фирмата и од 500 до 1.000 евра за одговорното лице на компанијата. Ова е предвидено со измените во Законот за архивско работење, а одредбите не важат само за приватните бизниси, туку и...

Носталгија по диктатори: Хусеин, Гадафи и Асад

Чест наратив на Кремљ е дека ирачкиот лидер Хусеин, либискиот Гадафи и сирискиот Асад биле големи патриоти и имале добри социјални политики, но дека биле жртви на американскиот империјализам,...