fbpx
Таг: финансиски извештај

таг: финансиски извештај

МРТ тврди дека лани го намалила долгот за 2,8 милиони евра, но опаднал и бројот на вработени

Раководството на Македонската-радио телевизија (МРТ) тврди дека лани успеале да го намалат долгот на јавниот радиодифузен сервис за над 2,8 милиони евра. Обврските на МРТ на крајот од 2019 година биле заокружени на околу 11,8 милиони евра, се вели во Извештајот за финансиското работење на ЈРП МРТ“ за четвртиот квартал од минатата година. Од јавниот радиодифузен сервис во извештајот повторуваат...

Владата со негативно мислење и за МРТ и за нејзиниот финансиски извештај

Владата на својата 134. седница дала негативно мислење за годишниот извештај за работата на Македонската радио телевизија за 2018 година, откако такво мислење од неа побарало Собранието. Ваквиот потег уследил по негативното мислење на Министерството за информатичко општество и администрација, подготвено во соработка со Министерството за финансии. Главниот проблем за негативната оценка е утврдената загутба на ЈРП Македонската радио телевизија...

„Студентски пленум“: СПУКМ трошел на телефонски сметки, патувања и на забави

Огромни суми од буџетот на Студентскиот парламент се трошеле криминално, неодговорно и несолидарно, обвинија од „Студентски пленум“. Како што велат од пленумот, парите се потрошени за телефонски сметки, забави, авионски билети и за плати на луѓе со истечен мандат или чии функции не постојат според статутот на организацијата. Според финансискиот извештај кој денеска го обелодени пленумот, во 2014-2015 година, СПУКМ располагал...

Филмот „Скејтањето не е за девојчиња“ со две награди на Сараевскиот филмски фестивал

Најновиот филм во подготовка „Скејтањето не е за девојчиња“ на режисерката Дина Дума, а во продукција на „Сестри и брат Митевски“ освои две награди за развој во програмата Синелинк...