fbpx
Таг: Фетус

таг: Фетус

Лага е дека вакцините против ковид-19 се штетни за трудниците и за плодот

Лажните тврдења дека вакцините против ковид-19 се штетни за бремените жени и нивните бебиња не се нови и тие се провлекуваат за време на целата пандемија на коронавирусот, заедно со другите теории на заговор поврзани со вирусот и вакцините. Научните и медицинските факти покажуваат дека вакцинацијата е единствената опција со која може да се минимизираат здравствените ризици, особено кај...

Нов метод: преглед на фетус со магнетна резонанција

Преглед на фетус со магнетна резонанција е нов метод воведен на Универзитетската клиника за радиологија. Прегледот го овозможува новата апаратура со која располага таа јавна здравствена установа, како и новиот проект на Министерството за здравство, кој овозможува едукација на врвни специјалистички кадри во странство. Преглед на фетус со магнетна резонанција не е сè уште воведен во системот на прегледи на Фондот за...

Тренчевска: Децата ни се безбедни, да не се создава паника

Децата се безбедени, не треба да се создава паника. Убиството на Вања Ѓорчевска е изолиран случај, вели министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, во врска со двете...