fbpx
Таг: ЕЗРА

таг: ЕЗРА

Доделени пакети за нега на оперираните жени од рак на дојка на Торакална

По повод Светскиот ден за борба против ракот, Здружението за иницијативи за развој во здравството, подобрување на здравствените сервиси и застапување на пациенти – ЕЗРА, им додели пакети за нега на новооперираните жени на Универзитетската клиника за торакална хирургија. Пакетите се специјално дизајнирани по насоките на жени кои веќе го поминале овој пат и кои содржат многу корисни реквизити,...

„Костал Македонија“ ќе вложи 50 милиони евра во фабрика за полначи на електрични возила

„Костал Македонија“ ќе инвестира нови 50 милиони евра во изградба на фабрика за производство на полначи за електрични и хибридни возила во периодот од јули 2023 до декември 2026...