fbpx
Таг: евроскептицизам

таг: евроскептицизам

ЕВРОМЕТАР: 72 отсто од граѓаните сметаат дека земјава се движи во погрешна насока, но ЕУ останува најдобра алтернатива

Високи 61 отсто од граѓаните сметаат дека во Република Северна Македонија нема демократија, а уште повеќе, 72 отсто, сметаат дека земјава се движи во погрешна насока. Перцепција за висок степен на корупција, слаба доверба во институциите, недостаток на владеење на правото и голема партизација на општеството, покажа истражувањето ЕВРОМЕТАР 22 на Центарот за европски стратегии „Евротинк“, спроведено во декември...

Еврометар: Поддршката за членство во ЕУ останува силна и бележи раст

Над 70 отсто од граѓаните сметаат дека членството во ЕУ е добра и корисна работа, процент што е уште повисок во споредба со минатата година, покажаа резултатите од истражувањето Еврометар на Евротинк – Центарот за европски стратегии. Истражувањето се спроведува традиционално од 2014 година. „Последните податоци кажуваат дека најголемиот дел од граѓаните остануваат силни поддржувачи на Европската Унија. Во споредба...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...