fbpx
Таг: Европска канцеларија за азилска поддршка

таг: Европска канцеларија за азилска поддршка

Опаѓа бројот на барања за азил во ЕУ

Во првата половина на 2018 година во ЕУ, Норвешка и Швајцарија биле примени 301.390 барања за азил, што е пад за 15% во однос на првата половина на 2017 година, соопшти Европската канцеларија за азилска поддршка (ЕАСО). Во јуни годинава, пак, биле примени 1.600 барања за азил помалку отколку во мај. Денеска објавените бројки од ЕАСО покажуваат дека генерално се задржува...

Лидерот на бугарската „Преродба“ бркаше новинари од прес-конференција и медиуми нарече „странски агенти“

Три дена по парламентарните избори, на првата прес-конференција по гласањето, Костадин Костадинов, претседателот на проруската политичка партија „В'зраждане“ (Преродба), инаку нарекуван и „бугарскиот Копејкин“, почна со расправија и обиди...