fbpx
Таг: Ева Цветковска

таг: Ева Цветковска

ДЕБАТА: Проблемот со корупцијата во високото образование потекнува од недостатокот на истражувања за неа

Денеска се одржа првата од серијата онлајн тематски дебати за подигање на свеста за важноста од етичко однесување и за достапните алатки за спречување и пријавување на корупција на тема „Интегритет во високото образование - Поттикнување на борбата против корупцијата“ организирана од Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК). Дебатата беше модерирана од страна на Билјана Ивановска, претседателка на ДКСК, а...

Студентската дружба и ковидот: Ми недостасува макијатото од „Рандеву“ и тремата пред полагање испити

Kaко изгледа студентскиот живот во време на пандемија? Што е она што најмногу им недостасува на студентите, имајќи предвид дека наставата сè уште во добар дел се изведува на далечина? Дали „живнаа“ студентските домови, со оглед на тоа дека од оваа академска година во нив има станари? На овие прашања, Мета.мк побара одговори од Ева и Мимоза, студентки на...

Единствен трошовник за сите студенти, ревизија на системот на стипендирање и формирање кариерен и културен центар, најавува новиот студентски лидер на УКИМ

Ева Цветковска
Студентката Ева Цветковска од Правниот факултет е новиот лидер на студентите на првиот универзитет во државата. Делегатите на Универзитетското студентско собрание на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во четвртокот ја изгласале Цветковска за претседателка на Собранието. Таа била единствената кандидатка што се пријавила за оваа позиција, а доаѓа на местото на досегашниот и прв претседател на УСС, Борјан Ефтимов. Цветковска вели...

ЗНМ, СЕММ и ССНМ: Владата со народни пари фаворизира одредени медиуми

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Сојузот за етика во медиумите (СЕММ) и Самостојниот Синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) преку соопштение реагираа за присуството на новинари и...