fbpx
Таг: ЕТНОФФ

таг: ЕТНОФФ

Денес ќе се одржи 8-то издание на Меѓународниот фестивал на етнографскиот филм ЕТНОФФ

Во Кинотеката на Македонија денеска ќе се одржи 8-то издание на Меѓународниот фестивал на етнографскиот филм ЕТНОФФ, на кој ќе бидат прикажани 14 етнографски филмови. На овој фестивал ќе можат да се видат филмови кои зборуваат за „Хималајското злато“, печурка која вирее и се бере во најодалечените Непалски Хималаи, зошто близнаците се симбол за несреќа во Мадагаскар и која е...

ДЕБАТА: Институциите треба да работат со невладините и компаниите во борбата против корупцијата

Соработката помеѓу институциите, невладините организации и бизнис секторот треба да се засили за да се постигне успех во борбата против корупцијата во земјава. Ова беше потенцирано од учесниците на...