fbpx
Таг: елаборат за животна средина

таг: елаборат за животна средина

Инспектори откриле печатници што никогаш не измериле колку загадуваат

Државниот инспекторат за животна средина во контрола на индустриски капацитети кои работат во кругот на поранешна Стакларница откриле три печатници кои никогаш не ја спроведувале нивната обврската од елаборатите за заштита на животната средина, која им наложува да мерат испарливи органски соединенија. Фирмите добиле задолжене да ги направат мерењата и тоа во присуство на инспектор. Инспекторите откриле и складиште...

Демерџиев: Не дојдовме овде да правиме провокации, туку да му оддадеме почит на Гоце Делчев

Денеска, овие мерки за сигурност се неопходни, а сигурноста значи, сите што сакаат да искажат почит за Гоце Делчев, тоа слободно да дојдат да го сторат, изјави пред малку...