fbpx
Таг: експертска помош

таг: експертска помош

Правата што (не) ги имаат работниците во време на корона вирусот во Македонија

Прво ни ги намалија платите, потоа во март не ни дадоа ниту едно евро, а сега сум отпуштен од работа, ова за „Порталб.мк“ го изјави еден од поранешните келнери од Тетово. За ваквите повреди на работничките права за време на епидемијата со корона вирусот, „Порталб.мк“ разговараше со доцентот Арта Селмани и со инспекторот за труд Амир Имери.   - Ужасно е,...

Амбасадата на САД му понудила експертска помош на Судскиот совет за реформите

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски вчера имал средба со претставниците на Амбасадата на САД во земјава, Дејвид Стивенсон - шеф на политичкиот и економскиот сектор и со Џон Т. Мекнил - правен советник. На состанокот, како што информираат денеска од Советот, било разговарано за начинот на избор на судиите, како и за одговорноста на сите субјекти во судството,...

Украина нема да ги признае резултатите од псевдореферендумите за отцепување на делови од земјата

Украина и целиот свет нема да ги признаат резултатите од т.н. псевдореферендуми за повторно обединување со Руската Федерација, кои окупациските сили на југот на Украина планираат да ги одржат...