fbpx
Таг: економски совет

таг: економски совет

Град Скопје наредната недела ќе го договара финансирањето на трамвајот со Владата

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов денеска најави дека со Економскиот совет на Владата наредната недела ќе ја договараат изградбата на првата трамвајска линија во Скопје, како дел од новиот концепт за јавниот превоз во главниот град. Градските власти во текот на денешниот ден ќе ја достават информацијата за проектот трамвај во Скопје до Владата. - Во вторникот имав работен состанок со...

Компаниите од ТИРЗ доставиле предлози за поедноставување на администрацијата

На денешната 24. седница на Економскиот совет на Владата, компаниите што функционираат во технолошко-индустриските развојни доставиле 21 предлог, со кој сметаат дека нивната работа ќе биде поефикасна, а воедно ќе се поедностават одредени административни процедури. Биле поднесени иницијативи од областа на одредени услуги, понатамошно унапредување во делот на меѓународните трговски договори на Македонија, како и работењето во индустриските зелени зони, лоцирани во општините. Вицепремиерот...

Барањата на компаниите од ТИРЗ ќе се разгледуваат на Економски совет

Барањата и предлозите на компаниите што функционираат во технолошко-индустриските развојни зони и на другите странски инвеститори ќе бидат тема на дискусија на денешната 24. седница на Економскиот совет на Владата. Со тематската седница ќе претседава вицепремиерот за економски прашања, Владимир Пешевски.

Во Тетово избрани општествено-одговорни компании

Седумнаесет компании од тетовскиот регион, од Општина Тетово добија плакети за општествена одговорност во нивното работење, во текот на 2015 година. Изборот го направи тетовскиот Локален економски совет. Компаниите давале финансиска помош на студенти, придонеле за развој на спортот, вклучувале ученици во практика, вработувале лица со посебни потреби и спроведувале проекти за заштита на животната средина. - Се надевам дека овој...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...