fbpx
Таг: екоактивисти

таг: екоактивисти

Се протестираше за преостанатите 10 дрвја на улицата Орце Николов (Галерија)

На улицата Орце Николов во Скопје денеска со почеток во 12 часот се протестираше за спас на преостанатите 10 дрвја на улицата, кои останаа неисечени досега. Другите дрвја настрадаа при реконструкцијата на оваа улица. Организаторите, иницијативата „Зелен хуман град“ побара да престане уништувањето на градското зеленило. „Ќе запре ли некогаш, под власта на која било партија, уништувањето на белите дробови на...

Обединет Балкан за чист воздух: Јавниот притисок како клучна алатка да бидеме информирани за квалитетот на воздухот

Локалните и државните институции треба на граѓаните да им дадат навремени информации за аерозагадувањето, како што тоа го прават во случаи кога се намалува квалитетот на водата во јавните системи за снабдување или кога има зголемување на сончевото ултравиолетово зрачење. Јавниот притисок останува клучна алатка за подобрување на системот за следење и исполнување на правото да бидеме соодветно информирани...

Радмила Шекеринска: Русија го заостри односот кон Западот заради внатрешни причини

Радмила Шекеринска е една од оние политичарки во земјава која била на високи функции и во државата и во својата матична партија – СДСМ. Побаравме мислење за некои актуелни...