fbpx
Таг: еко-активизам

таг: еко-активизам

Младинскиот еко-активизам главна тема во новата епизода на „Шорткат“

Како младите можат да се вклучат во креирањето на решенија за одржливо и зелено општество и како да учествуваат во донесувањето на одлуки важни за нивната иднина погледнете во новата епзиода на емисијата „Шорткат“, во која главна тема е еко-активизмот. Покрај ова, во 59-тото издание на вестите за млади информираме за случувањата околу лажните пријави за бомби, како и за...

Go Green: Потребен е младински дигитален еко-активизам

„За да имаме активна младина, мора да има проекти што ќе ги активираат младите и ќе ги вклучат во процесот на донесување одлуки“, вели за Порталб.мк, Арта Ќерими, асистентка на проектот за „Младински дигитален еко-активизам“, од страна на Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Go Green“ (Го грин)- Скопје. Проектот „Младински дигитален еко-активизам“ е поддржан од Фондацијата...

МИМ го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Македонскиот институт за медиуми го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“ во кој ќе бидат доделени три годишни награди во категориите најдобра истражувачка сторија, најиновативен новинарски производ...