fbpx
Таг: ЕХО Фестивал

таг: ЕХО Фестивал

Отворање на 13-ти ЕХО Фестивал на планински филм на 19 септември во МКЦ

Со доделување на постхумно признание за животно дело на режисерот Кочо Недков и проекција на негов краток филм, годинава на 19 септември официјално ќе биде отворено 13. издание на Фестивалот на планински филм „ЕХО“ . На првата фестивалска вечер по проекцијата на краткиот филм на Неделков во 19:00 часот ќе бидат прикажани филмовите „Последната планина“ од британскиот режисер Крис Терил...

Во кината Милениум и Фросина денеска започнува ЕХО Фестивалот за планински филм

Со филмски проекции во кино Милениум и кино Фросина, денеска започнува ЕХО Фестивалот за планински филм кој ќе трае до 9 октомври. „Пред нас имавме голем предизвик оваа година да организираме класичен филмски фестивал, кој ќе обезбеди следење на филмската програма на големото платно, причините ги знаете сите, и поради тие исти причини го поместуваме малку порано фестивалот на почетокот...

Во тек е повикот на НМСМ за обуки за млади невработени лица или ангажирани во социјални претпријатија

Во тек е повикот наменет за млади лица за учество на обуки кои Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) ги спроведува во рамки на проектот „Социјално претприемништво за младинско...