fbpx
Таг: еден шалтер

таг: еден шалтер

Промовирана салата „Една точка за услуги“ со која ќе се надминат долгите шалтерски редови

Денеска официјално беше промовиран новиот изглед на салата „Една точка за услуги“ во Скопје. Како што посочи министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, станува збор за целосно нов принцип и култура на работа во јавната администрација. - Шалтерите конечно се минато, вработените работат во пријатна атмосфера, а граѓаните веќе нема да бидат дел од долги шалтерски редови -...

Кривичниот суд од 1 јуни воведува едношалтерски систем за потврди и уверенија

Сите уверенија и потврди од казнена и кривична евиденција од 1 јуни ќе се поднесуваат и издаваат на еден шалтер во зградата на Кривичниот суд, соопшти денеска Основниот суд Скопје 1. „Уверенија дека не е изречена забрана за вршење на професија, дејност или должност, како и другите уверенија од прекршочната евиденција кои досега се поднесуваа и се издаваа во Одделот...

Посебна комисија ќе одлучува дали ќе се повлече учебникот по социологија за втора година

Министерството за образование и наука информира дека е формирана Комисија за давање предлог за повлекување од употреба на одобрен учебник - учебникот Социологија за втора година, гимназиско образование. Во...