fbpx
Таг: доста е

таг: доста е

Меркочи од „Доста е“: Дигитализацијата на јавните услуги во Албанија го зголеми нивниот квалитет

Современиот предизвик со кој се соочуваат земјите на Западен Балкан е дигитализацијата на јавните услуги. Албанија во споредба со другите земји од регионот води во овој процес. Дигиталната револуција на Албанија што започна во 2013 година, тогаш вклучуваше само 14 електронски услуги, додека денес опфаќа 1.225. Преведено во проценти, ова покажува дека Албанија има дигитализирано 95 отсто од јавните...

Лекарите апелираат: Ако не нè заштитат од насилство, ќе прекинеме да даваме здравствени услуги

Со транспаренти на кои пишува „Доста е!“ стотици доктори, сестри и други вработени лица во јавни здравствени установи, во време на паузата од половина час, денеска го искажаа својот револт од насилството што го трпат од пациентите, a кое е зачестено во последните месеци. Медицински персонал имаше пред речиси сите здравствени установи, вклучително и пред влезот на „8 Септември“,...

МИМ го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“

Македонскиот институт за медиуми го објави конкурсот за новинарските награди „Никола Младенов 2022“ во кој ќе бидат доделени три годишни награди во категориите најдобра истражувачка сторија, најиновативен новинарски производ...