fbpx
Таг: домашни капацитети

таг: домашни капацитети

ДЗС: Индустриските капацитети во септември во просек биле искористени до 67,5 отсто

Недоволната странска и домашна побарувачка, неизвесното економско опкружување, недостигот на квалификувана работна сила и на суровини за производство, како и финансиските проблеми со кои се соочуваат домашните компании поради ковид кризата, се причината поради која во септември раководителите на компаниите од преработувачката индустрија искажале понеповолни деловни тенденции, во споредба со истиот месец минатата година. Тоа го покажуваат најновите податоци на...

ЕЛЕМ: Потрошувачката на струја е зголемена за 30 отсто во последните 24 часа

Снабдувањето со електрична енергија за домаќинствата и за помалите компании на регулираниот пазар за електрична енергија се одвива континуирано и во согласност со потребите, велат од „Електрани на Македонија“ (ЕЛЕМ). Во изминатите 24 часа е регистрирана за повеќе од 30 отсто поголема потрошувачка на електрична енергија во однос на вообичаената за овој период, но и покрај тоа, од ЕЛЕМ велат дека...

Како им се вкрстија патиштата на Македонецот Тодоровски и рускиот агент за пропаганда, Курејев?

Блумберг објавува најнови сознанија, добиени со увид во документи, од кои се гледа дека рускиот разузнавач Артем Курејев водел кампања за руско влијание во Европа, а попатно контактирал и...