fbpx
Таг: докапитализација

таг: докапитализација

Народна банка: Сопствениците на Еуростандард банка не понудија реално решение за нејзина продажба

По вчерашната прес-конференција на Трифун Костовски, најголем акционер и поранешен претседател на Управниот одбор на Еуростандард банка, кој обвини дека Народната банка на Северна Македонија (НБРСМ) и поранешното раководство на Еуростандард банка се виновни за нејзиното пропаѓање, со соопштение до јавноста денеска се обрати Народна банка. Таа порачува дека Еуростандард банка немала доволно капитал, а сопствениците не понудиле реално...

Докапитализација на МБОР, за поголема поддршка на стопанството

Докапитализација на Македонска банка за обнова и развој (МБОР) на среден рок и проширување на лепезата услуги што оваа банка ќе ги нуди на компаниите, е предлог кој Стопанската комора на Македонија ќе го достави до Владата. Целта е во следните пет години банката својот постоечки капитал од 20 милиони евра, да го зголеми на 60 милиони евра. На тој начин,...

Пожарникари кои го гаснеа пожарот на Серта, спасија куче од огнената стихија

Работат по 12 часови во денот, борејќи се со пожарите кои ја зафатија планината Серта, а притоа успеваат и да направат хумани дела кои уште повеќе ја враќаат довербата...