fbpx
Таг: Дијана Мицевска

таг: Дијана Мицевска

Младите меѓусебе разговараат за менталното здравје, на потег се родителите, училиштата и институциите

Менталното здравје е важна тема за која младите меѓусебе разговараат, тие го направија првиот чекор во однос на отвореноста да зборуваат за сопствената ментална хигиена, имаат желба да одат на психолог, сакаат да разговараат за тоа што им се случува, но најчесто тоа го прват со своите врсници. Дијана Мицевска од Здружението „Младите можат“ за „Мета.мк“ вели дека младите веќе...

Том Хенкс жртва на вештачката интелигенција – неговиот лик злоупотребен во реклама

Том Хенкс ги предупредува обожавателите дека е жртва на вештачката интелигенција. Неговиот лик се нашол во реклама за извесен стоматолошки план, која е всушност лажна, односно создадена со помош...