fbpx
Таг: Џес Бесјли

таг: Џес Бесјли

Бејли и Орав: На 6 април се пропушти можност за подготовка на веродостојни избори

Македонските политичките лидери имаат одговорност пред своите граѓани да ја вратат земјата на евроатлантскиот пат преку спроведување на нивните политички договори и на реформските приоритети, порачаa американскиот амбасадор Џес Бејли и евроамбасадорот Аиво Орав. „ЕУ и САД ги поддржуваат сите партии и другите учесници во процесот во нивната работа за создавање услови за веродостојни избори. Ова подразбира прочистување на избирачкиот список,...

Лидерот на бугарската „Преродба“ бркаше новинари од прес-конференција и медиуми нарече „странски агенти“

Три дена по парламентарните избори, на првата прес-конференција по гласањето, Костадин Костадинов, претседателот на проруската политичка партија „В'зраждане“ (Преродба), инаку нарекуван и „бугарскиот Копејкин“, почна со расправија и обиди...