fbpx
Таг: Ден на ретките болести

таг: Ден на ретките болести

Ги запознаваме ретките болести 2023 – Синдром на Поточки и Лупски

Ги запознаваме ретките болести 2023 - 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците...

Ги запознаваме ретките болести 2023 – Тарнеров Синдром

Ги запознаваме ретките болести 2023 - 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците...

Ги запознаваме ретките болести 2023 – Синдром на периодична треска, афтозен стоматит, фарингит, цервикален аденит

Ги запознаваме ретките болести 2023 - 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците...

Ги запознаваме ретките болести 2023 – Дентова болест

Ги запознаваме ретките болести 2023 - 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците...

Ги запознаваме ретките болести 2023 – 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, петта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои се соочуваат. Како ја добиваат дијагнозата? Дали има некаков...

Започнува 4-та сезона на кампањата „Ги запознаваме ретките болести“ во февруари, месецот посветен на нив

На 28-от ден од месец февруари се одбележува меѓународниот ден за подигање на свеста за ретките болести. По тој повод, на првиот ден од следниот месец започнува четвртата сезона од националната кампања „Ги запознаваме ретките болести“ во организација на Гордана Лолеска, Здружението „Ретко е да си редок“, Супер радио и Здружението „Живот со предизвици“. Оваа година, со четвртата сезона, се заокружуваат...

Почнаа геомеханичките испитувања за изградба на автопатите на Коридорот 8

Со активности за геомеханичко испитување на земјиштето каде ќе минува алтернативниот пат на автопатот Тетово-Гостивар денеска на терен започнаа со реализација теренските градежни работи за изградба на автопатите на...