fbpx
Таг: Даница Стојанова

таг: Даница Стојанова

Учениците од „Илија Николовски Луј“ со концерт го одбележаа патронатот на училиштето

Инспиративни изведби кои беа наградени со громогласни аплаузи, имаа вчера учениците од Државниот музичко-балетски училиштен центар „Илија Николовски Луј“. Настапите на учениците од сите оддели не оставија никого рамнодушен во преполната сала на Филхармонијата каде што се одржа свечениот концерт по повод патрониот празник на училиштето, кое одбележа 77 години постоење. „Она што синоќа го видовме е труд, трпение и...

Фестивал за промоција на феминистичката култура во кино „Фросина“ на 6 април

Во киното „Фросина“ (Младински културен центар - Скопје) на 6 април, со почеток во 20 часот, ќе се прикаже единаесеттото издание на единствениот фестивал за промоција на феминистичката култура...