fbpx
Таг: час по физичко

таг: час по физичко

На час по физичко во „Киро Глигоров“: Правилни вежби за помали деформитети кај децата

Дваесет и пет деца влегуваат во сала и нестрпливо чекаат да започне часот по физичко образование. Наставникот Кристијан Здравковски, кој го предава овој предмет, ги реди на линија пред да започнат да ги прават вежбите за загревање и координација. Сите го гледаат внимателно и полека ги следат неговите насоки. Нивната одделенска наставничка Весна Чижбановска-Трифуновска, пак, седи на клупата и...

Одржана комеморација во Цетиње, Црна Гора се простува со загинатите

Во црногорскиот град Цетиње денеска се одржа комеморација по повод загинувањето на граѓаните кои ги изгубија своите животи во петочкиот масакр, јавува весникот Побједа. На комеморацијата присуствуваа претседателот Мило...