fbpx
Таг: брза мода

таг: брза мода

Изложба на македонска еколошка мода и дизајн „Slowscapes“ 5

Најновото издание на изложбата на македонска мода и дизајн „Slowscapes" ќе се одржи следната недела во Kултурно-социјалниот простор „Центар - Јадро“ во Скопје. Посетителите, како што најави организаторот, ќе имаат можност да видат приказ во работата на современите македонски дизајнери, истакнувајќи ги нивните практитки што придонесуваат кон заштита на нашата средина и подобра иднина. Ќе бидат претставени најновите колекции на...

„e-Општество.мк“: Борбата против дезинформации се води со транспарентни институции, активни медиуми и граѓанско општество, но и едуцирани граѓани

За да се минимизираат негативните ефекти на дезинформациите врз демократијата, против нив мораме да се бориме зеаднички. Затоа потребно е институциите да бидат транспарентни, медиумите и граѓанското општество активно...