fbpx
Таг: брсјачка буна

таг: брсјачка буна

Општината Шуто Оризари бара граѓанските организации да не спомнуваат улици со заболени

Во Општината Шуто Оризари има околу 2.000 семејства што се под зголемен социјален ризик поради неможноста да ги извршуваат своите работни дејности, а на дел од нив, локалната самоуправа им дистрибуира пакети со хигиенски средства и храна. Како што соопштија од Кризниот штаб на општината, треба да се разгледаат и донесат посебни мерки, ако има појава на позитивни лица...

Ковачевски: Заврши времето на изобилство, сега мора да се штеди струја

Премиерот Димитар Ковачевски во одговор на пратеничко прашање истакна дека Владата има план за справување со енергетската криза и веќе ги има ставено во функција сите свои капацитети, посочувајќи...