fbpx
Таг: болнички кревети

таг: болнички кревети

Во ковид центрите се лекуваат 106 пациенти

Вкупната бројка на пациенти позитивни или сомнителни за  на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 106 и има околу 530 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство (МЗ). Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје има хоспитализирано еден нов пациент поради компликации од корона...

Во ковид-центрите низ земјава се лекуваат 101 пациент, има околу 530 слободни кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 101 и има околу 530 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 65 пациенти...

Во ковид центрите се лекуваат 109 пациенти, има 530 слободни болнички кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 109, и има околу 530 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство, според податоците во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 66 пациенти. Во Битола...

Низ болниците во државата се лекуваат 140 ковид-пациенти, има околу 430 празни кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 140 и има околу 430 празни болнички кревети во ковид центрите, информираат од Министерство за здравство. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 83 пациенти...

Во ковид центрите се лекуваат вкупно 183 пациенти од ковид-19, има 430 слободни кревети

Вкупната бројка на позитивни и суспектни пациенти кои се лекуваат од ковид-19 на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава, е 183 и има околу 430 слободни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според извештаите во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 109 пациенти. Во Битола се хоспитализирани 11, во...

Во ковид-центрите низ земјава се лекуваат 209 пациенти, има слободни 480 болнички кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 209 и има околу 480 празни болнички кревети во ковид центрите. Поради намалениот број на болни, болниците затворија дел од капацитетите наменети за ковид пациенти. Во изминатите 24 часа во...

Во ковид центрите се лекуваат 422 пациенти, има 470 слободни кревети

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во Скопје и во болниците низ земјава е 422 и има околу 470 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците во последните 24 часа. Во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 253 пациенти. Во болницата во Битола се хоспитализирани...

Вкупно 467 пациенти се лекуваат во ковид центрите низ државата, има околу 680 празни кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 467 и има околу 680 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 264 пациенти...

Во ковид центрите се лекуваат 514 пациенти, има слободни 740 празни болнички кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 514 и има околу 740 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 311 пациенти...

Во ковид центрите се лекуваат 649 пациенти и има околу 900 празни болнички кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 649 и има околу 900 празни болнички кревети во ковид центрите. „Поради намалениот број на болни, болниците затворија дел од капацитетите наменети за ковид пациенти“, се вели во соопштението на...

Низ болниците во земјава се лекуваат 701 пациент од ковид-19, има околу 1.000 слободни кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни на корона вирусот или под сомнеж за заразеност со него кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава е 701 и има околу 1.000 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава се лекуваале вкупно...

Во ковид-центрите има 746 пациенти, од нив 319 се во скопските болници

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот, кои се лекуваат на инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава, е 746 а има околу 920 празни болнички кревети во ковид центрите, соопшти Министерството за здравство. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 13 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно...

Во ковид центрите се лекуваат 806 пациенти, има слободни 864 болнички легла

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 806 и има околу 864 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 466 пациенти...

Во ковид центрите низ земјава се лекуваат 1.085 пациенти, има 757 слободни болнички кревети

Министерството за здравство денеска соопшти дека вкупно 1.085 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава, додека пак, во ковид центрите има 757 слободни болнички кревети. Од вкупниот број хоспитализации, 617 пациенти се лекуваат во внатрешноста на земјата, а останатите 468 во главниот град. Според извештаите на болниците...

Вкупно 1.102 пациента се лекуваат од ковид-19 во болниците

Според најновите податоци од Министерството за здравство, во болниците низ земјава во моментов се сместени и се лекуваат од ковид-19 вкупно 1.102 пациенти. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во Скопје се хоспитализирани 28 нови пациенти поради компликации од корона вирусот. Вкупно 465 лица сомнителни и потврдени за ковид-19 се лекуваат на инфективните оддели во главниот град. Во последното деноноќие,...

Во болниците се лекуваат 1.237 пациенти од ковид-19, има 670 слободни кревети

На инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава се лекуваат 1.237 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19, а има околу 670 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците добиени во последните 24 часа. Во ковид центрите низ земјава е пријавено дека се лекуваат 722 лица. Во Битола се хоспитализирани 97 пациенти, во Штип 60, на...

Во ковид центрите се лекуваат 1.334 лица од ковид-19, има 580 слободни кревети

Вкупниот број на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава изнесува 1.334 и има околу 580 празни болнички кревети, соопшти Министерството за здравство, според податоците добиени во последните 24 часа. Во болниците низ земјава се лекуваат 768 пациенти. Во Битола се хоспитализирани 111 пациент, во Штип...

Во ковид центрите во земјава се лекуваат 1.368 пациенти, има слободни 570 болнички кревети

Министерството за здравство денеска информира дека вкупно 1.368 пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава. Во моментов во ковид центрите има 570 празни болнички кревети. „Од вкупниот број хоспитализации, во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 798...

Во Ковид-центрите се лекуваат 1.422 пациента од корона вирус, има уште 520 болнички кревети

На инфективните одделенија во главниот град и во болниците низ земјава се лекуваат вкупно 1.422 пациента позитивни или под сомнеж за заразеност со корона вирусот, а бројот на болнички кревети што би се користеле за нови пациенти изнесува околу 520, соопшти Министерството за здравство, изнесувајќи ги податоците добиени во последните 24 часа. Според пријавеното, во болниците низ земјава се лекуваат...

Во ковид центрите се лекуваат 1.507 пациенти, има слободни околу 500 болнички кревети

Министерството за здравство информира дека вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на корона вирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.507 и има околу 500 празни болнички кревети во ковид центрите. Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 920 пациенти...

Камерите кои треба да ловат сообраќајни прекршоци не се во функција

Камерите кои се поставуваат на скопските сообраќајници, а кои се дел од проектот „Безбеден град“ сè уште не се во функција. Објавата што ја анализираме манипулира и непотребно крева...