fbpx
Таг: Бобан Стефковски

таг: Бобан Стефковски

Мета факт: Неисполнето ветувањето на градоначалникот Бобан Стефковски за изградба на спортски центар на Вардариште

Актуелниот градоначалник на скопската општина Гази Баба, Бобан Стефковски во предизборниот период пред локалните избори што се одржаа во октомври 2021 година вети чистење на отпадот од Вардариште и изградба на спортско-рекреативен центар на оваа локација. Ваквите изјави на градоначалникот Стефковски се невистинити. Претворањето на Вардариште во спортско-рекреативен центар не се случи, а на некои делови од оваа локација...

Стефковски: Засадени нови 3200 садници на дел од Скопска Црна Гора

Општина Гази Баба во соработка со  Здружението на граѓани Treebanks, Македонски шуми, Шумарски факултет и Јавното комунално претпријатие ГАЗИ БАБА 2007, денес организираше акција за пошумување на дел од падините на Скопска Црна Гора во месноста наречена Сарачево, во непосредна близина на  населено место Раштак. На акцијата учествуваа градоначалникот на општина Гази Баба Бобан Стефковски, претседателот на Советот Дијана Илиевска, пратеникот во Собранието...

ЕУ ги повика социјалните мрежи да ги означуваат содржините генерирани од вештачка интелигенција

Компаниите за социјални медиуми, вклучувајќи ги и Гугл и Фејсбук, беа повикани од ЕУ „веднаш“ да започнат со етикетирање на содржините и фотографиите генерирани од вештачка интелигенција, како дел...